5 PASI pentru atingerea obiectivelor

Data 19/01/2023

 

5 PASpentru Atingerea obiectivelor in 5 PASI

Piața imobiliară dă semne clare ca este in scadere. Piata Imobiliara deja s-a schimbat! In aceste conditii alegerea planului de afaceri adecvat va fi factorul determinant în atingerea obiectivelor imobiliare în 2023.

Dacă doresti ca anul acesta sa fie un an cu listări de proprietati si prezentări multe și, cel mai important, comisioane la fel de multe atunci  va trebui să iti stabilesti clar obiectivele care te vor ajuta să iti duci cariera la următorul nivel.

Stabilirea obiectivelor și îndeplinirea lor este cheia succesului.

In acest articol vom vorbi despre cei 5 pasi care iti vor aduce succesul.

1.      Afla care-ti este MOTIVATIA

2.      Fii perseverent

3.      Alege-ti activitatile preferate

4.      Dezvolta un plan de tip SMART

5.      Concentreaza-te pe ce este important

 

1.      CARE ESTE MOTIVATIA TA?

Dacă nu ai un motiv pentru care sa te ridici din pat în fiecare dimineață vei deveni rapid nemotivat și delasator.

A fi agent imobiliar poate fi greu pentru ca ești plătit diferit fata de toate celelalte job-uri, lucrezi uneori si noaptea și în weekend, depinde în întregime de tine cum te organizezi si-ți dezvolți afacerea.

Dar după cum spune o vorbă veche, „banii nu pot cumpăra fericirea”, fericirea vine din lucrurile care te pasioneaza, nu din numărul de tranzacții pe care le închizi.

Si un motiv des intalnit pentru care agenții  nu reușesc să-și atingă obiectivele imobiliare este că obiectivele lor sunt concentrate exclusiv pe bani.

 

 

 

5 întrebări pe care să ți le pui pentru a-ti descoperi motivatia

1.      Când am vrut sa devin agent ce schimbare am vrut să fac in viata mea?

2.      Ce mă motiveaza  cel mai mult în cariera mea?

3.      Care sunt abilitatile mele forte?

4.      Unde pot adăuga cea mai mare valoare echipei și/sau clienților mei?

5.      Care sunt  lucrurile pe care vreau să le realizez?

2. FII PERSEVERENT

A fi o persoana perseverenta înseamnă să crezi că talentele tale pot fi dezvoltate prin muncă, strategii bune și contribuții din partea altora.

Asigura-te că ții cont de punctele tari și punctele slabe ca agent imobiliar Si fă-ți timp pentru a trece in revista reusitele și eșecurile de anul trecut.

Acceptați provocările!

Nu te feri sa faci lucruri noi in cariera ta și nu-ți subestima abilitățile sau valoarea. Acorda-ți permisiunea de a încerca lucruri noi și de a face greșeli. O parte a dezvoltării unei mentalități sanatoase este schimbarea percepției negative asupra unei provocări.

Toti avem parte de eșecuri în viață, atât mari cât și mici. Confruntarea cu obstacolele și depășirea obstacolelor este un lucru des intalnit pentru agenții imobiliari.

Notează-ți obiectivele  pe care le ai și gandeste-te mereu la ele. Apoi, ori de câte ori există o problemă in calea ta aruncați o privire la acea listă pentru a te intari  să continui drumul.

 

3. Alege tipurile de activitate pe care sa lucrezi

Mulți agenți imobiliari simt presiune asupra lor pentru ca trebuie sa faca totul: sa faca prospectare in Piata Rece, sa-si mentina relatiile in sfera sa de influență, sa trimita oferte prin e-mail, sa umble din ușă in usa pe teren, sa posteze pe rețelele sociale și multe, multe altele.

Cu toate acestea, atunci când vă concentrați pe prea multe lucruri de facut riscați să vă epuizați și performanțele devin slabe.

Pentru a rămâne concentrat, motivat și disciplinat, este important să alegeți de la trei până la patru tipuri de activitate pe care vă veți concentra în primul rând. Faceți-va timp să va gânditi la ce ți-ar plăcea cel mai mult să lucrezi. Cu cât vă bucurați mai mult de o sarcină cu atât veți performa mai bine.

Odată ce ai selectat nisele in care-ti place sa muncesti investiți timpul și atenția necesare pentru a genera clienți potențiali. Îmbunătățirea abilităților tale îți va crește nu numai rezultatele ci și încrederea în tine.

 4. Dezvoltați un plan de actiune SMART

Dacă vrei sa actionezi, ai nevoie de un plan de acțiune. Setarea obiectivelor este cea mai bună modalitate de a transforma dorintele în rezultate finale. Cercetările arată că atunci când agenții imobiliari isi stabilesc obiectivele  sunt mult mai aproape sa le si atinga.

Stabilirea obiectivelor implică definirea obiectivelor și identificarea resurselor pe care va trebui să le investesti pentru a le atinge. Odată ce știi unde vrei să mergi, următorul pas este să-ți dai seama cum vei ajunge acolo și cât de mult ești dispus să oferi pentru asta.

Una dintre cele mai bune modalități de a crea obiective realizabile este să utilizați sistemul SMART de stabilire a obiectivelor pentru a vi le defini. Când stabiliți un obiectiv SMART este mai ușor să planificați obiectivul și să determinați dacă-l puteti atinge.

SETAREA INTELIGENTĂ A OBIECTIVELOR

Specific – înseamnă că obiectivul tău este suficient de detaliat pentru a răspunde la cele 5 întrebări ws: cine, ce, când, unde și de ce. Exact câte recomandări, listări, tranzacții doriți să generați în acest trimestru?

Măsurabil – înseamnă că puteți controla și urmări progresul obiectivului folosind numere. Cum vei urmări progresul tău? Cu ce măsură îți vei compara succesul?

Aplicabil – gaseste aplicatie obiectivul setat de dvs? Este important pentru dvs, pentru comunitate?

Realizabil – înseamnă că obiectivul tău poate fi atins cu succes în mod realist. Ce veți face pentru a atinge acest obiectiv și cu ce provocări vă puteți confrunta?

Timpul –  înseamnă că puteți urmări obiectivul într-un set de intervale de timp. Progresul obiectivului poate fi văzut săptămânal, lunar sau anual. Când vei începe și când este termenul limită?

 

5. Concentreaza-te pe lucrurile importante

Este ușor să fii entuziasmat de călătoria care urmează la începutul unui nou an. Dar când dai peste obstacole, s-ar putea să dispara motivația și răbdarea.

De aceea trebuie să rămâi consecvent cu ce iti doresti sa obtii. Succesul tău ca agent imobiliar va depinde de cât timp ești dispus să aloci în mod constant carierei tale pentru a obține rezultatele dorite.

Drumul spre a fi consecvenți nu este ușor. Este pavat cu distrageri, oportunități ratate și muncă din plin. Dar trebuie să investești în eforturi constante pentru a-ți atinge obiectivele pentru a face progrese tangibile.

 

Există două componente esentiale ale perseverentei

1. Disciplina: Trebuie să fii dispus să accepți că lucrurile s-ar putea să nu vină repede și să iti dedici timpul necesar pentru a-ți atinge obiectivele.

 

2. Constanța: trebuie să-ți promiti tie insuti că vei continua să mergi înainte indiferent de ce obstacole s-ar putea ivi în calea ta.



Ne puteti contacta pe